Bezoek aan het grootste eierverwerkingsbedrijf in België
Lecoque Eggs in Tongeren is het grootste eierverwerkingsbedrijf in België en één der marktleiders in de eiproductensector in Europa.
Dagelijks worden duizenden kakelverse scharreleieren aangeleverd in het bedrijf waarna ze een strenge kwaliteitscontrole ondergaan. Eénmaal gekeurd, worden ze gekookt, gekoeld en gepeld. Daarna worden ze op diverse manieren verpakt en vinden ze hun weg naar de industrie, de groothandel en de retail. Het lijkt misschien eenvoudig, maar het is een zeer specifiek productieproces waarbij constant op de kwaliteit dient gelet te worden.
Een team van 40 werknemers zorgt ervoor dat de dagelijks hardgekookte gepelde eieren en een uitgebreid afgeleid gamma hiervan de weg vinden naar de Europese afzetmarkten. Het succes van het bedrijf is gebaseerd op de kwaliteit van de producten, het bewaren van de natuurlijke smaken, de innovaties en de investeringen die ze durven aangaan.
Ons bedrijfsbezoek is een unieke kans om dit bedrijf en het productieproces ervan te leren kennen. We worden ontvangen door de bedrijfsleider, Jean-Marie Lecoque, die ons eerst een voorstelling geeft van het bedrijf en de werking ervan. Daarna krijgen we een rondleiding door het bedrijf waarbij je verrast zal staan over het enorme aantal eieren die er verwerkt worden en hoe !
Bij het bezoek dienen wel een aantal trappen genomen te worden.
Praktisch
- samenkomst op parking Begijnhof te Sint-Truiden om 17u.
- carpooling
- adres: industriezone Oost: Heersterveldweg 22
- aanvang bezoek: 18u.