Over Bedrijfsbezoek Lecoque Eggs in Tongeren

Welkom bij Davidsfonds Sint-Truiden!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

 1. 03 mei
  inHeverlee

  Daguitstap Abdij van Park Heverlee

  Geleid bezoek aan domein met gidsen en aan museum met audiogids
 2. 20 mei
  inBorgloon

  Dauwwandeling en ontbijtbuffet op Pinkstermaandag

  Dauwwandeling in en rond Hoepertingen, gevolgd door ontbijtbuffet in Château de Looz
 3. 22 jun
  inSint-Truiden

  Sint-Lutgartviering

  Afsluiting van ons werkjaar en herdenking overledenen
Toon alle activiteiten
19 mrt
Sint-Truiden- Parking Begijnhof

Bedrijfsbezoek Lecoque Eggs in Tongeren

Bezoek aan het grootste eierverwerkingsbedrijf in België

dinsdag 19 maart 2024 om 18:00 uur

Lecoque Eggs in Tongeren is het grootste eierverwerkingsbedrijf in België en één der marktleiders in de eiproductensector in Europa.

Dagelijks worden duizenden kakelverse scharreleieren aangeleverd in het bedrijf waarna ze een strenge kwaliteitscontrole ondergaan.  Eénmaal gekeurd, worden ze gekookt, gekoeld en gepeld.  Daarna worden ze op diverse manieren verpakt en vinden ze hun weg naar de industrie, de groothandel en de retail.  Het lijkt misschien eenvoudig, maar het is een zeer specifiek productieproces waarbij constant op de kwaliteit dient gelet te worden.

Een team van 40 werknemers zorgt ervoor dat de dagelijks hardgekookte gepelde eieren en een uitgebreid afgeleid gamma hiervan de weg vinden naar de Europese afzetmarkten.  Het succes van het bedrijf is gebaseerd op de kwaliteit van de producten, het bewaren van de natuurlijke smaken, de innovaties en de investeringen die ze durven aangaan.

Ons bedrijfsbezoek is een unieke kans om dit bedrijf en het productieproces ervan te leren kennen.  We worden ontvangen door de bedrijfsleider, Jean-Marie Lecoque, die ons eerst een voorstelling geeft van het bedrijf en de werking ervan.  Daarna krijgen we een rondleiding door het bedrijf waarbij je verrast zal staan over het enorme aantal eieren die er verwerkt worden en hoe !

Bij het bezoek dienen wel een aantal trappen genomen te worden.

Praktisch

 • samenkomst op parking Begijnhof te Sint-Truiden om 17u.
 • carpooling
 • adres: industriezone Oost:  Heersterveldweg 22
 • aanvang bezoek: 18u. 

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 5,00
Standaard € 8,00

Inschrijven via mail  naar davidsfonds.sinttruiden@gmail.com met vermelding van je naam, telefoon- of gsm-nr., aantal deelnemers en of je wenst mee te rijden. Je zal een mail ontvangen ter bevestiging.

Betalen door overschrijving van het juiste bedrag op BE96 4536 0379 7105 van Davidsfonds Sint-Truiden met vermelding van je naam. 

Uiterste datum voor inschrijving en betaling: 10 maart.

Labels: Mens & MaatschappijWetenschap & techniek1 sessieActiviteitBezoek met gidsCultuurregio Limburg