Over Dauwwandeling en ontbijtbuffet op Pinkstermaandag

20 mei
Borgloon - Chateau de Looz

Dauwwandeling en ontbijtbuffet op Pinkstermaandag

Dauwwandeling in en rond Hoepertingen, gevolgd door ontbijtbuffet in Château de Looz

maandag 20 mei 2024 om 07:00 uur

Voor de dauwwandeling van dit jaar trekken we naar Hoepertingen waar we samenkomen aan het Kasteel Mariagaarde tegenover de kerk in de Kasteelstraat 10.

Het kasteel was ooit een versterkte middeleeuwse burcht die in de 17de eeuw verbouwd werd tot een prachtig adellijk herenhuis. Van 1930 tot 1985 was het een school en daarna bezinningscentrum.
Nu is er hotel-brasserie Château de Looz in ondergebracht. We zullen daar na de wandeling ontbijten.

Om 07:00 uur starten we onze wandeling aan Mariagaarde en vandaar stappen we langs de kerk en wat verder linksaf richting Smisstraat. Deze leidt ons buiten de dorpskern en al snel bevinden we ons tussen de fruitbomen.

Het zijn hoofdzakelijk perenbomen. Onze wandeling is dan ook een gedeelte van de Perenboomgaardwandeling Zepperen en Hoepertingen. Als we Terreiken bereiken nemen we links de Kerselaarstraat die we een eind blijven volgen. Na een 200-tal meter komen we aan een uitzichtpunt. We zijn dan op de Honsberg of Hongarenberg.
Hier kunnen we dan even uitblazen en genieten van het prachtige Haspengouws panorama met een prachtig zicht op Zepperen.

We vervolgen onze wandeling en nemen de Kruiskapelstraat linksaf. De weg gaat licht stijgend en we bereiken dan het hoogste punt van de wandeling. Eens dat we dalen krijgen we al snel Hoepertingen te zien. In de Hoepertingenstraat aangekomen gaan we linksaf tot op de hoek waar de consul van Oekraïne woont en waar ook de schandpaal van Hoepertingen stond. Hier gaan we rechts en komen we terug aan het vertrekpunt.
Dan snel naar de Brasserie Château de Looz om na een glaasje cava volop te genieten van een heerlijk ontbijtbuffet. We worden verwacht rond 08:30 uur.

De wandeling is gratis.

Het ontbijt kost :

  • 25 € voor leden Davidsfonds
  • 30 € voor niet-leden.

Ook wie liever niet mee wandelt, is welkom aan het ontbijt. U moet zich uiteraard hiervoor inschrijven en tijdig ter plaatse zijn.

Wie niet met eigen vervoer ter plaatse geraakt, kan dit bij de inschrijving vermelden. Dan zal er voor vervoer gezorgd worden. U zult dan persoonlijk gecontacteerd worden.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 25,00
Standaard € 30,00
Wandeling alleen Gratis

Inschrijven vóór 13 mei:  davidsfonds.sinttruiden@gmail.com  met vermelding van :

  • je voornaam, naam, telefoon- en/of GSM-nummer
  • aantal deelnemers.

Betaling vóór 13 mei door overschrijving van het juiste bedrag op rekeningnummer
BE96 4536 0379 7105 van Davidsfonds Sint-Truiden.

Labels: Ontspanning & Ontmoeten1 sessieActiviteitWandelingCultuurregio Limburg